Diarios de Bicicleta

Bicycle Diaries gaat over David zijn observeringen tijdens zijn trips, wat hij ziet, wie hij tegen komt, waar hij over denkt terwijl hij door ´s werelds grootste steden fietst. Op plaatsen als Aires, Istanbul, San Francisco, en London, richt hij zich voornamelijk op het ontmoeten van artiesten en musikanten. In steden als Berlijn en Manila is het meer politiek wat hem bezig houdt. Terwijl de hoofdstukken die zich afspelen in steden als New York, Detroit, Pittsburg, Columbus en nationale parken meer over historie en de natuur gaan. Onderweg filosofeert David over mode, architectuur, globalisatie, culturen, en over de manier waarop steden zoals zijn eigen, steeds fietsvriendelijker worden. -

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek Biciosos

Hoe fietsen steden en hun inwoners doen veranderen. “When I see an adult on a bicycle, I do not despaar for the future of the human race.” H.G. Wells“Life is riding a bicycle, in order to keep your balance, you must keep moving” Albert EinsteinWhen the day appears dark, when work becomes monotonous, when hope hardly seems worth having, just mount a bicycle and go out for a spin down the road, without thought on anything but the ride you are taking” Arthur Conan Doyle“Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.“ John F. Kenedy“Toleration requires the same effort of the brain that it takes to balance oneself on a bicycle” Hellen Keller“I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.” Michelle Pfeiffer

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Mañana Salimos Boek

Onder de illustrere namen in de geschiedenis van het fietsen, Bebot heeft daar zeker een ereplaats. The doodgewone amateur kan natuurlijk Louison Bobet noemen als de eerste man die drie keer op rij de Tour de France heeft gewonnen in de jaren '50; maar alleen een handjevol wisten dat louison een broer had, ook een fietser, en ook heel goed: Jean BobetEen ongewone fietser, een authentieke bijzondere individu in the fietswereld: Jean was een intellectuele-fietser. Hij was afgestudeerd van universiteit, buitengewoon uitzonderlijk destijds, en zelfs vandaag, samen met zijn ingeboren gevoeligheid, maakte van hem een bevoorrecht waarnemer, een commentators droom in die tijdperiode, bekend als de Gouden Eeuw van het fietsen. Door Jean Bobet's eigen hand wordt de lezer meegenomen door tours van de hoofdlocaties, ervaart de meest epische moment, zal de meest sublieme en smerigste verhalen te horen krijgen over het fietsen van vroeger; simpel, maar ook brutaal en heldhaftig, van het fietsen wat de schrijver noemt de G4: Bobet, Coppi, Koblet and Kübler. De frére cadet van de grote Louison brengt ons dit meesterwerk in een levensecht en spannend verhaal van een mythische tijdperk.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek Le Tour Race Log

Houd elke etappe bij van 's werelds grootste wielrenrace met deze volledig geïllustreerde dagboek.De boek Le Tour: Race Log bevat alles over Le Tour, van wie de speciale truien mogen dragen en de redenen waarom er elke jaar een andere route is, tot het uitleggen van hoe team taktiek wordt gebruikt en de voeding van elke een wielrenner en de kleding die ze tijdens de grote tour dragen. Er is genoeg ruimte in dit boek om elke gebeurtenis van elke etappe bij te houden, jouw eigen notities, welke renners de grote winnaars van de dag waren, en wie de allerbelangrijkste gele trui mag dragen.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek Velo

Een memorabele visuele reis door de fietsen wereld.Velo Met veel gepassioneerde fietsers - frame ontwerpers, urban planners, artiesten, fotografen, en natuurlijk de professionals. Zij zijn niet alleen de vormgevers van het fietsen maar promoten fietsen ook als een primair vervoersmiddel. Het boek laat je de elegante stijl van de fiets cultuur vandaag de dag ontdekken. Met custom-made frames en art bikes zie je hoe het hedendaagse design wordt beinvloed door de fietsers zelf.Voor iedereen met een persoonlijk of professionele interesse in fietsen.>Velo is het een vermakelijk en relevant onderwerp!

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Cycle Chic Boek

Van stoere boodschappers tot tweed-sportbankiers, van Pashley-prinsessen tot hightech roadies, Cycle Chic is overal. Niemand is meer op de hoogte van de explosie van deze nieuwe trends dan Mikael Colville-Andersen, die de eerste fietsmodeblog 'Copenhagen Cycle Chic' lanceerde. De blog ging viral en nu zijn er 'Cycle Chic' blogs van São Paulo tot Mexico City, van Tokyo tot Vancouver en van New York tot Boedapest. Gepubliceerd in een compact formaat gericht op stedelijke en stijlstammen van alle strepen, honderden afbeeldingen uit deze ingenieuze collectie samengesteld door Colville-Andersen presenteren de meest charismatische combinaties van individuele en functionele stijl.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Libro Inventando el Ciclismo

Het boek de archeologie van het wielrennen: Ondek de prehistorische fundamenten van een sport voor het meer dan honderdjarig bestaan. In 1891 was het Paris-Brest Paris één van de fundamentele heldendichten, zo was Charles Terront de voorvader van alle oude en nieuwe kampioenen. De kleine overwinning in Parijs was de eerste editie van deze gebeurtenis, dit schokte de Franse samenleving destijds. Deze prestatie leverde hem een feestdiner gevolgd bij zijn memoir gepubliceerd in 1893. Geschreven in een naive toon en bescheiden manier, het verhaal facineert de moderne lezer omdat het wordt uigelegt op eigentijdse manier, hoe de pioniers de ABC van het moderne fietsen uit hebben gevonden.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek The Road Cyclist's Companion

Elke sport heeft zo zijn eigen rituelen en karakteristieken, maar de wereld van fietsen heeft meer dan de meeste. Fietsen wordt steeds populairder, met meer en meer gewone fietsers worden steeds serieuzer met het fietsen. Ze gaan naar fietsclubs, fietsen met groepen, of doen mee met road races. Om van gewone naar sportieve fietser te gaan is een grote stap, en alle nieuwe ongeschreven regels en etiquette moeten snel geleerd worden, om te voorkomen dat je in verlegenheid wordt gebracht.Elke serieuze fietse moet weten van hoe je de juiste frame kiest, tot het leren van hoe je in een paceline fietst. Elke hoofdstuk heeft verschillende onderwerpen, van wat je moet dragen, verschillende soorten fietsen, en fiets etiquette tot het groepfietsen en techniek, de Road Cyclist´s Companion is een must-have boek voor diegenen die de stap van gewone fietser naar sportieve fietser willen nemen. Geschreven door Peter Drinkell, auteur van The Bike-Owner's Handbook, met duidelijke tekst, makkelijk te lezen en het heeft prachtige, motiverende fotos en tekeningen. Stijlvol samengesteld en geprint, dit is een boek die elke fietsliefhebber in hun collectie moet hebben.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek The Golden Age of Handbuilt Bicycles

The Golden Age of Handbuilt Bicycles is een viering van de geschiedenis van het design en het handwerk achter dit simpelere maar efficiënte twee-wielige voertuig. Het toont 50 klassieke handgebouwde modellen, dit boek onthult de technische evolutie van fietsen in een historische context. Bijzonder gedetailleerd zijn de begin-twintigste-eeuw modellen met meerdere versnellingen, de modellen uit het midden van deze eeuw toen oorlog en de naoorlogse economie het vak uitdaagde, en de moderne, hedendaagse fietsen. Ambachtslieden en merken zoals La Gauloise, Reyhand, Schulz, Barra, Alex Singer en Rene Herse worden genoemd. Met briljante full-kleur afbeeldingen van elk model en een chronologische tekst die tot in details het vakwerk toont dat in het produceren van deze elegante modellen zit. Dit boek zal iedere fietsliefhebber aanspreken en iedereen die geïnteresseerd is in design.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek Cuaderno para ciclistas de ciudad

Geïllustreerde boek om de verschillende soorten fietsen te kunnen herkennen die langs je fietsen, en een stap voor stap lesboek voor alle nodige reparaties door zeer gedetaillerde plaatjes of hoe je een oude fiets weer tot leven kunt brengen.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek Velo 2nd gear

Het rijden van een fixie is kiezen voor een bepaalde levensstijl. Velo-2nd Gear Verlicht en viert de hedendaagse fiets cultuur en stijl in diverse scenes. Van klassiek racen naar high-tech speed machines, van de outdoor fixies tot de fashionable city cruisers en hardwerkende cargo bikes. Dit boek laat de meest bijzonderen en apparte fietsen en hun bestuurders zien.Velo-2nd Gear Het laat niet alleen hun bijzondere fabrikanten, gespecialiseerde boutiques en historische toers zien. Daarbij lees je ook dat ieder district gekenmerkt wordt door bepaalde kleding stijl, keuze van fixie frame en speciale fixie gerelateerde evenementen.Mede hierdoor begrijp je beter waarom mensen tegenwoordig eerder voor de fiets kiezen dan voor de auto. Je fiets is veel meer een kenmerk geworden voor je identiteit.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek City Cycling París

Of je nu de Corsi van Milaan, het strand van Barcelona of gewoon Amsterdam wilt beleven, de beste manier om elke stad te leren kennen is per fiets. Van koffie in de ene wijk naar de lunch aan de andere kant van de stad, via musea, galerieën en parken, de stad leer je het beste kennen rijdend op je fiets. Met de gidsen van de City Cycling Europe serie ervaar je met gemak de stad, lekker zittend op je zadel. Alsof je een lokale fietser hebt om je rond te leiden. Elk volume heeft kaarten, met fietsroutes gemarkeerd, om je te helpen je weg te vinden van de ene bestemming naar de volgende, inclusief koffie en cake stops en beschikt over alles wat je nodig hebt om te blijven rijden: fiets huur regelingen, fietswinkels, bezienswaardigheden en nog veel meer. De gidsen zijn niet ingesteld om strak routes te volgen, maar geeft goede stadstips, specifiek voor fietsers. Verken de steden op je fiets in eigen tempo, en ontdek het beste wat elke stad te bieden heeft!

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek Fiets Reis Dagboek

Dit dagboek spoort ons aan om vaker met de fiets op vakantie te gaan - kleine en lange ritten, door mooie landschappen, langs lange wegen, kusten, bergpaden, en sla deze reizen op in het dagboek. Nigel Peake zijn prachtige tekeningen vormen een goede gids voor fietsers terwijl ze door de landschappen rijden. Met 20 illustraties, lege paginas om notities op te kunnen maken en 4 envelopes om aandenken van je reis in te bewaren.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek The Competition Bicycle

The Competition Bicycle wil fietsers en designliefhebbers inspireren. De gedetailleerde foto´s tonen de geschiedenis van de fiets, van ouderwetse hoge-wielen tot hedendaagse moderne racefietsen met carbon-fiber wielen. Uitzonderlijke handgemaakte machines bereden door echte kampioenen tonen de highlights van de ontwikkeling van het mechanisme en ontwerp van fietsontwerpen. Deze uitgave toont ook de iconische fietsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de fietsenport. Van de fiets die Eddy Merckx over de finish heeft gebracht voor de winst van zijn laatste wereldkamioenschap tot fietsen van tandem-teams die uurrecords hebben aangevallen, motor-paced track racers die met 80 mph over de houten boarden gaan tot California's mountain-bike pioneers. Historische foto´s maken het geheel van bijzondere foto´s die de details van elke machine tonen af, terwijl de evolutie van de sport, het object en de machine gevierd worden. The Competition Bicycle is een waar kunstwerk voor iedereen die oog heeft voor vintage en contemporary design creaties.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek City Cycling Barcelona

Of je nu de Corsi van Milaan, het strand van Barcelona of gewoon Amsterdam wilt beleven, de beste manier om elke stad te leren kennen is per fiets. Van koffie in de ene wijk naar de lunch aan de andere kant van de stad, via musea, galerieën en parken, de stad leer je het beste kennen rijdend op je fiets. Met de gidsen van de City Cycling Europe serie ervaar je met gemak de stad, lekker zittend op je zadel. Alsof je een lokale fietser hebt om je rond te leiden. Elk volume heeft kaarten, met fietsroutes gemarkeerd, om je te helpen je weg te vinden van de ene bestemming naar de volgende, inclusief koffie en cake stops en beschikt over alles wat je nodig hebt om te blijven rijden: fiets huur regelingen, fietswinkels, bezienswaardigheden en nog veel meer. De gidsen zijn niet ingesteld om strak routes te volgen, maar geeft goede stadstips, specifiek voor fietsers. Verken de steden op je fiets in eigen tempo, en ontdek het beste wat elke stad te bieden heeft!

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek City Cycling Milan

Of je nu de Corsi van Milaan, het strand van Barcelona of gewoon Amsterdam wilt beleven, de beste manier om elke stad te leren kennen is per fiets. Van koffie in de ene wijk naar de lunch aan de andere kant van de stad, via musea, galerieën en parken, de stad leer je het beste kennen rijdend op je fiets. Met de gidsen van de City Cycling Europe serie ervaar je met gemak de stad, lekker zittend op je zadel. Alsof je een lokale fietser hebt om je rond te leiden. Elk volume heeft kaarten, met fietsroutes gemarkeerd, om je te helpen je weg te vinden van de ene bestemming naar de volgende, inclusief koffie en cake stops en beschikt over alles wat je nodig hebt om te blijven rijden: fiets huur regelingen, fietswinkels, bezienswaardigheden en nog veel meer. De gidsen zijn niet ingesteld om strak routes te volgen, maar geeft goede stadstips, specifiek voor fietsers. Verken de steden op je fiets in eigen tempo, en ontdek het beste wat elke stad te bieden heeft!

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek La revolución silenciosa. La bicicleta como motor de cambio en el siglo XXI

Twee eeuwen na hun uitvinding, door de Duitser Karl von Drais, heeft de fiets zijn plek op de weg teruggewonnen. Het is niet alleen een oplossing voor het drukke openbaar vervoer en verkeer in de grote steden, het is ook belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering. Fietsen zijn een schoon en efficiënte manier van vervoer die overtuigend bijdraagt aan een betere gezondheid en vermindert je kosten voor het openbaar vervoer, evenals het creëren van een stiller, schoner en meer sociale omgeving.

Read on...

Auto en motor Media
Product
 

Boek Dosnoventa Brotherhood

Dosnoventa Brotherhood bevat een grote verzameling foto's van de Spaanse fotograaf Sergio de Arrola. Dit boek combineert alle thema's rondom het hoofdthema fixies en licht in het bijzonder fietsen zonder versnellingen of remmen uit. Het lijkt er op het eerste oog wellicht op dat deze fietsen beperkt zijn. Integendeel! Deze fietsen brengen de definitie van 'fixie' zonder weerga tot uitdrukking.

Read on...

Auto en motor Media
Product